Kycklingsallad



dreamstimecomp_16759410

Smal kycklingsallad som lämpar sig att ta med på picknick. Komplettera kycklingsalladen med bröd så har du en snabb och mättande lunch.

Ingredienser

1 st kyckling, grillad, kall
400 g färskpotatis, kokt, kall
500 g honungsmelon
1 kruka gräslök, finklippt
2 msk majonnäs
2 dl yoghurt, naturell (10 %)
3 msk mango chutney

Tillbehör:

80 g mangoldskott

Tillagning

1. Skär bort köttet från den grillade kycklingen. Det kan variera hur mycket det väger, men det blir oftast runt 500 g. Skär köttet i bitar och lägg i en skål.
2. Skala och skär potatisarna i bitar och blanda med kycklingköttet. Skala och tärna melonköttet, blanda ner hälften av det i salladen och spara resten till servering.
3. Blanda finklippt gräslök,  majonnäs, yoghurt och chutney. Rör ner blandningen i kyckling- och potatissalladen och låt den stå kallt.
4. Servera med resterande melonbitar, mangoldskott och lite extra chutney.

Ca 390 kcal per portion, 14 g fett, 31 g protein, 32 g kolhydrater

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>